Τιμητικές πλακέτες σε αποφοίτους της Μεγάλης Σχολής

Με μεγάλη επιτυχία, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017, η καθιερωμένη εκδήλωση της πορείας προς την Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή στο Φανάρι, που οργάνωσαν οι Σύνδεσμοι Αποφοίτων της Μεγάλης Σχολής και του Ιωακειμείου Παρθεναγωγείου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με λειτουργία και αρτοκλασία, υπέρ υγείας των μαθητών των δύο σχολείων και τελέστηκε από τον Θεοφ. Επίσκοπο Αλικαρνασσού κ. Αδριανό στην Παναγία Μουχλιώτισσα και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία προς την Σχολή.
Στον χώρο της κεντρικής εισόδου, όπου τους υποδέχτηκε η διευθύντρια της Σχολής κ. Βικτωρία Λαιμοπούλου, έγινε η συγκέντρωση όλων των παρευρισκόμενων της εκδήλωσης, περίπου 100 ατόμων, εκφωνήθηκαν αρχικά τα ονόματα των μαθητών που αποφοίτησαν πριν από 50 χρόνια ακριβώς για να ανέβουν πρώτοι στη μεγάλη αίθουσα συγκεντρώσεων και να τους απονεμηθούν, όπως προβλέπει το έθιμο, από μια τιμητική πλακέτα στον καθένα. Δυστυχώς φέτος, λόγω της κατάστασης που επικρατεί τα τελευταία χρόνια με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Πόλη, παραβρέθηκαν μόνο τέσσερις μαθητές από αυτούς που αποφοίτησαν πριν από 50 χρόνια.
Αναλυτικά από τους τέσσερις απόφοιτους που παραβρέθηκαν για να παραλάβουν την τιμητική τους πλακέτα οι τρεις ταξίδεψαν από την Αθήνα, οι Χρήστος Μπαμπούρης, Θάνος Ζαράγκαλης και Βασίλης Νότης, ενώ ο τέταρτος Γιώργος Χοντρόπουλος ήταν από αυτούς που κατοικούν και εργάζονται μόνιμα στην Κωνσταντινούπολη.
Στη μεγάλη αίθουσα συγκεντρώσεων, που τη διακόσμησή της θα ζήλευαν ακόμη και τα παλάτια, σύντομους χαιρετισμούς προς τους παρευρισκόμενους απεύθυναν η διευθύντρια της σχολής κ. Βικτωρία Λαιμοπούλου, η Προέδρος των Ιωκειμειάδων κ. Αγνή Νικολαΐδου και ο τιμηθείς με πλακέτα κ. Χρήστος Μπαμπούρης, ο οποίος μίλησε εκ μέρους του Εν Αθήναις Συνδέσμου Μεγαλοσχολιτών στον οποίο είναι μέλος του Δ.Σ.
Την απονομή των τιμητικών πλακετών, μέσα σε συγκινητικό κλίμα για όλους και ειδικότερα για τους αποφοίτους του 1967, πραγματοποίησε η διευθύντρια της σχολής κ. Βικτωρία Λαιμοπούλου και ο Πρόεδρος των Αποφοίτων της Μεγάλης Σχολής, καθηγητής Φυσικής Αγωγής της Σχολής κ. Σάββας Παναγιωτίδης, οι οποίοι απένειμαν στους τέσσερις, κρυστάλλινες πλακέτες που συνοδευόνταν από ένα βιβλίο και ένα μεγάλο κάδρο που απεικόνιζε τη Μεγάλη του Γένους Σχολή και όλες τις φωτογραφίες των αποφοίτων εκείνης της χρονιάς.
Ακολούθησε πλούσιο σαρακοστιανό νηστίσιμο γεύμα, και φυσικά οι ατελείωτες κουβεντούλες και οι ιστοριούλες για τα παλιά χρόνια μεταξύ των ομογάλακτων που παρευρέθηκαν. Κάποια στιγμή έγινε και η συνηθισμένη βόλτα των μαθητών στις τάξεις τους, για να επαναφέρουν στο μυαλό τους, τις αμέτρητες σχολικές αναμνήσεις για ακόμα μια φορά μετά από 50 χρόνια.
Στην πορεία ήταν παρών και ο αγαπητός σε όλους τους μαθητές του καθηγητής Σπύρος Θεοφανίδης.

Ένας Μεγαλοσχολίτης
Εφημερίδα ο Πολίτης Μάϊος 2017Επιστροφή