Πορεία-φασολάδα των Μεγαλοσχολιτών

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Σύνδεσμος Μεγαλοσχολιτών οργάνωσε στις 10/2/2019 την καθιερωμένη Πορεία και «Φασολάδα», η οποία πραγματοποιείται με τη σύναξη μαθητών και τελειόφοιτων.
Φέτος το γεύμα πραγματοποιήθηκε στο Roof Garden του Poseidon Athens Hotel Παλ. Φαλήρου. Η εκδήλωση ξεκίνησε με θεία λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Πριγκηπονήσων κ. Δημητρίου στην Παναγίτσα, με το Δ.Σ. και κάποια μέλη του συνδέσμου. Δόθηκε τρισάγιο στη μνήμη καθηγητών και μαθητών. Ακολούθησε πορεία έως το ξενοδοχείο, όπου ήδη είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς οι υπόλοιποι μαθητές.
Στήθηκαν «πηγαδάκια» από συμμαθητές διαφόρων τάξεων που, με τη σαγκρία στο χέρι και απολαμβάνοντας το απέραντο γαλάζιο του Σαρωνικού, θυμήθηκαν τα σχολικά τους χρόνια στο Φανάρι.
Παρευρέθηκαν οι καθηγητές της Σχολής κ.κ. Ισαάκ Αναστασιάδης, Αλέκος Αλεξανδρίδης, Σπύρος Θεοφανίδης, Μιχάλης Μαυρόπουλος, Ιωάννα Δόκου-Ψαροπούλου και η Λυκειάρχης Βικτωρία Λαιμοπούλου, τέσσερα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων της Μεγάλης Σχολής και το συνεργείο του ντοκιμαντέρ που ετοιμάζεται από τον Σύλλογο Μεγαλοσχολιτών, υπό τη διεύθυνση και σε σενάριο του δημοσιογράφου της ΕΡΤ κ. Θωμά Σίδερη, σε σκηνοθεσία Μανώλη Παπανικήτα, λήψη εικόνας Άρη Μεταξά και λήψη ήχου Κώστα Αδάμ. Το ντοκιμαντέρ θα έχει ως θέμα τη Μεγάλη του Γένους Σχολή και θα γυριστεί σε Αθήνα και Κωνσταντινούπολη.
Ο Πρόεδρος κ. Σταύρος Ανεστίδης, καλωσόρισε τους καθηγητές και τους παρευρισκόμενους, αναγγέλλοντας τρία σημαντικά γεγονότα που έχουν σχέση με την Π.Μ.Γ.Σ. και ήταν η βράβευση τριών μαθητριών της σχολής από τη Βουλή των Ελλήνων, η ετοιμασία του ντοκιμαντέρ που προαναφέρθηκε και η έκδοση ενός άλμπουμ με 17 προσωπογραφίες από τη σχολή. Για τα δυο τελευταία παρακάλεσε για τη χορηγία των ομογάλακτων και φίλων της σχολής. Ο κ. Ανεστίδης ανέγνωσε την επιστολή του Λυκειάρχη της Μ.Γ.Σ. κ. Δημήτρη Ζώτου και την επιστολή του ομογάλακτου προέδρου του Συλλόγου Κων/πολιτών Νέας Υόρκης κ. Μάκη Κατσαντώνη. Απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες σε 9 μαθητές που αποφοίτησαν από τη Μεγάλη του Γένους Σχολή το 1979, αλλά και κάποιες άλλες χρονιές. Επίσης και στον Σύλλογο Φίλων της Μεγάλης Σχολής.
Οι παρευρισκόμενοι, γύρω στα 80 άτομα, απόλαυσαν την πατροπαράδοτη φασολάδα και το υπόλοιπο μενού, που παρέλαβαν από τον μπουφέ και συνοδευόταν από κρασί, ενώ στο τέλος προέβλεπε γλυκό.
Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί της π. Λυκειάρχου κ. Βικτωρία Λαιμοπούλου και των μαθητών Ηλία Γεωργιάδη, Αποστόλη Σικαλίδη, Παναγιώτη Οικονόμου και Βασίλη Κυρατζόπουλου.
Και του χρόνου να είμαστε καλά να ξανασυναντηθούμε, ακόμη περισσότεροι.

Στάθης Αρβανίτης - Εφημερίδα ο Πολίτης - Μάρτιος 2019Επιστροφή